7 Bedste Gratis Hjemmeside Programmer:
Detaljeret Test (2024)

Her er den ultimative gratis hjemmeside program test, til dig der ønsker at oprette en gratis hjemmeside.

Og det bedste af det hele?

Jeg har testet de bedste og mest brugte hjemmeside programmer i Danmark i 2024.

Du får en detaljeret gennemgang, hvor jeg gennemgår hjemmesideprogrammernes funktioner samt fordele og ulemper.

Så hvad venter vi på, lad os komme i gang med din gratis hjemmeside.

7 Bedste Gratis Hjemmeside Programmer: Detaljeret Test (2024)

Før du går i gang med din Gratis Hjemmeside

Denne test er støttet af læsere som dig selv. I nogle tilfælde tjener jeg en affiliate kommission, når du køber igennem mine links, hvilket gør det muligt for mig at tilbyde min research gratis. Testen er upartisk og helt uden omkostninger for mine læsere.

Inden du går i gang med din nye hjemmeside, bør du overveje om det skal være en billig hjemmeside eller en gratis hjemmeside du søger.

Du skal være opmærksom på, at en helt gratis hjemmeside, ofte har nogle begrænsninger. En gratis hjemmeside kan oftest ikke bruges med dit eget domæne navn, og derfor får du tildelt et mere eller mindre tilfældigt domæne navn, genereret af hjemmeside programmet.

I de fleste gratis hjemmeside programmer, vil der også typisk bringes en reklamebanner nederst eller øverst på hjemmesiden.

Begge dele ser ikke særlig professionelt ud, slet ikke hvis du skal bruge hjemmesiden til din virksomhed.

For at ophæve de begrænsninger kan du overveje, at opgradere til en betalt premium version af hjemmeside programmet. En premium version kan indeholde flere vigtige forbedringer som f.eks. brugerdefineret domænenavn, øget datalagring, flere funktioner, bedre kundesupport m.m.

Heldigvis er prisen på de fleste hjemmeside programmer ganske overkommelig.

Lad os så komme i gang!

De 7 bedste gratis hjemmeside programmer

1. Wix – testvinder 2023

2. Webnode – bedst til simple hjemmesider

3. One.com – brugervenligt og effektivt

4. Dandomain – simpelt & kraftigt

5. Bricksite – enkel & fleksibel

6. WordPress – største hjemmesidebygger program

7. NemmeHjemmesider.dk – begrænset men funktionelt

Sådan har jeg vurderet hvert Gratis hjemmesideprogram

For at kunne give et retvisende billede af min gratis hjemmeside gennemgang, har jeg vurderet hvert gratis hjemmesideprogram ud fra 6 kriterier, som jeg føler er særdeles vigtige for at kunne finde den rette test vinder.

Hvert kriterie har jeg bedømt fra en skala fra 1-5 hvilket har været med til at danne grundlag for hvert hjemmesideprograms samlede score/karakter.

 • Brugervenlighed: Her kigger jeg efter hvor nem den enkelte platform er at bruge. Det skal være nemt at ændre layout samt at redigere i indhold. Som bruger vil man gerne nemt kunne uploade billeder og redigere i tekster, og man går måske ikke så megt op i teknikken bag. En brugervenlig hjemmeside giver dig mere tid til at fokusere på det indhold som skaber værdi for dig og hjemmesiden.
 • Funktioner: Hjemmeside funktioner er også et af de kriterier jeg vægter højt. Det er vigtigt at der findes de mest basic funktioner som f.eks. kontaktformularer, SEO modul, billed fremviser, Integration af sociale medier og besøgsstatistikker. Alle de funktioner er vigtige så man ikke behøver at betale ekstra for tredjepartsprogrammer.
 • Design fleksibilitet: Her vurderer jeg om de forskellige design tilpasnings muligheder er optimale. Det kan f.eks. være om hjemmesideprogrammet har gode og flotte skabeloner til flere forskellige brancher. Og hvor nemme er de skabeloner så at tilpasse? Er det nemt at ændre farver, fonte eller tilpasse billeder i den rigtige størrelse. Sidst men ikke mindst skal designet være mobilvenligt. Det er vigtigt at hjemmesiden kan tilgås fra alle typer skærmstørrelser som mobil, tablet og computer.
 • Kundetilfredshed: Her analyserer jeg feedback og kundetilfredshed fra allerede eksistrende kunder. Et hjemmesideprogram med en høj kundetilfredshed og positiv feedback er sandsynligvis værd at foretrække. Ved at tjekke anmeldelser på f.eks. Trustpilot kan man hurtigt vurdere om firmaet har en sund dialog med deres kunder og hvordan de håndterer klager.
 • Hjælp & Support: Nogle hjemmesideprogrammer har en mere omfattende support end andre. Her ser jeg på om en udbyder tilbyder chat, e-mail eller telefon support. Flere udbydere har også et stort arkiv af online vejledninger som også kan besvare de spørgsmål der kan opstå under opsætning af hjemmesiden.
 • Får man værdi for pengene? Dette kriterie er mest for dem der beslutter at blive premium brugere hos et hjemmesideprogram. Der skal ikke lægges skjul på, at udbyderen vil gøre alt for at få dig til at skifte fra gratis bruger til premium kunde. Og det kan der selvfølgelig være en masse fordele ved. For en af ulemperne ved en gratis hjemmeside er f.eks. at du ikke kan bruge dit eget domænenavn. Det får mange til at skifte fra gratis bruger til premium.

Kan du stole på min vurdering?

Jeg hedder Peter Hartmann, og har siden 2014 levet af at levere hjemmeside løsninger til både små og mellemstore virksomheder. Jeg har derfor altid været nysgerrig, og testet rigtig mange hjemmeside programmer igennem årene.

De gratis hjemmesideprogrammer, som jeg præsenterer i denne test, er alle hjemmesidebyggere, som jeg selv har gennemgået og oprettet en hjemmeside med.

Peter Hartmann - Projekteder i Firmawebdesign

WiX

Wix er vores Testvinder 2023

Wix er vores Testvinder 2023

Vores vurdering

Vores Vurdering

Start Pris

Gratis, premium starter ved 69 kr.

Viser reklamer

Ja

Nøglefunktioner

Brugervenlige træk og slip bokse, 800 skabeloner, mobil venlighed.

På Wix’s Hjemmeside

Brugervenlighed

Det er rigtig nemt og intuitivt at arbejde i Wix. Det meste foregår i træk og slip bokse, som gør det nemt at tilføje både billeder og flere moduler som f.eks. kontaktformularer, Youtube afspillere eller lignende.

Det er værd at fremhæve, at du selv kan placere tekster og billeder hvor du synes de skal være. Herefter kan du hive og trække i boksen for at få den ønskede størrelse. Det er ret smart.

Funktioner

Wix indeholder rigtig mange brugbare funktioner. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er alle funktioner du kan bruge i gratis versionen. Men selvom du kun bruger gratis versionen, får du alligevel alle de funktioner, der kræves for at lave en flot og brugbar hjemmeside.

Jeg kan blandt andet fremhæve kontaktformularer, billedfremviser med forskellige typer effekter, gallerie, video & musikafspillere, sociale medier og meget mere.

For & Imod

 • Brugervenligt træk og slip system.
 • Over 800 design skabeloner at vælge imellem.
 • Massere af funktioner til at køre en moderne hjemmeside.
 • Mobilvenligt design som er nemt at tilpasse.
 • Mulighed for Webshop på premium plan
 • Kontrolpanelet kan virke lidt uoverskueligt til at starte med. Men man kommer hurtigt efter det.

Wix har eksisteret siden 2006, og har i dag mere end 200 millioner brugere fordelt over hele verden. Jeg stiftede selv bekendtskab med Wix første gang omkring år 2013, hvor jeg hjalp en kammerat med at opbygge en hjemmeside på platformen. Jeg blev hurtigt fascineret af deres brugervenlighed og deres tilgang til nemt at opbygge hjemmesider ved hjælp af skabeloner.

Når man er på udkig efter en gratis hjemmeside, synes jeg generelt at Wix er meget imponerende, og dækker de flestes behov.

Wix er meget fleksibelt og brugervenligt, og jeg er meget imponeret over alle de forskellige typer web designs/skabeloner som du har at vælge imellem i kontrolpanelet.

Som virksomhed eller privat kan du hurtigt finde et flot egnet design som du nemt kan tilpasse og arbejde videre på.

Det tog mig omkring 10 -15 min fra jeg tilmeldte mig på Wix, til jeg allerede havde en hjemmeside oppe at køre. Du er velkommen til at kigge på den hjemmeside som jeg lynhurtigt lavede, og som der selvfølgelig skal arbejdes videre på. Men man er hurtigt i gang.

På Trustpilot har Wix en kunde tilfredshed score på 4.6 ud af 5, baseret på over 9000 anmeldelser.
Hjælp og support er tilgængelig i gratis planen uden at du skal betale ekstra. Du finder også en omfattende vidensbase med artikler og tutorials. Samt et community forum hvor Wix brugere hjælper hinanden på kryds og tværs.
Med over 800 templates og det intuitive drag & drop interface, er det nemt for både begyndere og erfarne brugere at oprette en professionel hjemmeside på kort tid.

Den billigste plan som ikke viser reklamer starter ved ca. 75kr. pr. mdr. Der findes en billigere plan som koster ca. 40kr. pr. mdr. hvor du kan få dit eget domæne på, men der vises stadig reklamer.

Får man værdi for pengene?

Hvis man på et tidspunkt vælger at blive premium kunde hos Wix, synes jeg bestemt at man får værdi for pengene. Wix premium abonnenter tilbydes en række ekstra fordele og funktioner, der kan hjælpe dig med at tage hjemmesiden til næste niveau.

Er der gratis domæne?

Ja du får et gratis domæne med i de første tolv måneder når du opgraderer til en premium plan. Domænet kan købes direkte i kontrolpanelet.

Er der reklamer?

Ja på Gratis versionen viser Wix reklamebannere i toppen af siden, et logo i bunden eller som popup.

E-handel/webshop – Kan jeg sælge varer på hjemmesiden?

Med et premium abonnement får du en omfattende e-handelsfunktion, der giver dig mulighed for at sælge varer på din hjemmeside. E-handelsfunktionen inkluderer bl.a. værktøjer til lagerstyring og forsendelse. Billigste E-handel plan starter ved €20 pr. måned.

Mulighed for SEO?

Ja der findes mulighed for SEO, også i gratis versionen. Her kan du optimere din hjemmeside til søgemaskiner ved hjælp af værktøjer some metadata og URL optimering. Samlet set gør Wix det muligt at optimere sin hjemmeside til søgemaskinerne, uden at skulle være en ekspert inden for SEO.

Security – Tilbydes der sikkerhedsfunktioner?

Wix tilbyder SSL certificering, som sikrer data overførsel imellem hjemmesiden og de besøgende. Ud over det er Wix’s servere beskyttet af avancerede sikkerhedsprotokoller og overvågning. De tilbyder også to-faktor-login godkendelse, brugerautorisation, IP baseret adgangskontrol og DDoS beskyttelse.

Webnode

Bedst til simple hjemmesider

Bedst til Online Visitkort

Billede af Webnodes logo

Vores vurdering

Vores Vurdering

Start Pris

Gratis, premium starter ved 24 kr.

Viser reklamer

Ja

Nøglefunktioner

Brugervenlige Drag & Drop bokse, 125 skabeloner, mobil venlighed.

På Webnode’s Hjemmeside

Brugervenlighed

Jeg synes, at Webnode er ekstremt brugervenligt. Du har mulighed for en gratis hjemmeside, hvor det er nemt at skifte billeder, indsætte tekster samt at redigere i de eksisterende skabeloner.

Det er i det hele taget ret nemt at komme i gang. Fra start, vælger du en skabelon som passer til dine behov, og så redigerer du en side ad gangen, og indsætter dine egne tekster og billeder.

Funktioner

I Webnodes gratis versionen får du de mest gængse funktioner, som en lille virksomhed har behov for. I kontrolpanelet finder du bl.a.: Billedgalleri, Kontaktformular, videoafspiller, knapper og kort (maps) m.m.

For & Imod

 • Meget nemt at komme i gang.
 • 125 flotte brugbare skabeloner.
 • Perfekt til online visitkort.
 • Mange brugbare funktioner i gratis versionen
 • Kun support på premium versionen, men til gengæld mange online tutorials.
Webnode blev grundlagt i 2008 og har i dag mere end 45 millioner brugere på verdensplan.

Webnode er kendt for sin brugervenlighed, hvor du nemt via skabeloner kan opbygge en hjemmeside, uden at have kendskab til hverken kodning eller anden teknisk ekspertise.

Det er første gang jeg selv er gået ombord i Webnode. Men jeg må sige at jeg er meget positivt indstillet. Jeg synes det er en perfekt platform, til alle dem der hurtigt skal bruge en gratis hjemmeside.

Det tager ikke mange minutter fra start til slut resultat. Og man behøver ikke at have evnen til at programmere eller besidde anden teknisk viden.

Min egen gratis hjemmeside som jeg oprettede tog ca. 10 min. at få op at køre incl. tilmelding m.m.

Her kan du se hjemmesiden som jeg oprettede hos Webnode.

I følge min research har Webnode en score på kun 2.6 på Trustpilot. Det kan undre mig lidt at den score er så lav og ikke baseret på særlig mange anmeldelser.

Men til gengæld har de en score på 4.6 på capterra.com som er en online platform, der hjælper brugere med at finde og sammenligne software løsninger til deres virksomhed. Tjek anmeldelser på Capterra

Webnode har en omfattende online supportsektion med vejledninger, FAQ’s og tutorials, de kan hjælpe dig med at løse eventuelle problemer på egen hånd. De tilbyder også forskellige niveauer af support afhængigt af dit abonnement.
Hos Webnode får du et nemt og intuitivt “drag & drop” system som gør det nemt selv at tilpasse sin hjemmeside efter dine behov.

I kontrolpanelet kan du vælge imellem ca. 125 skabeloner som er lige til at importere og derefter ændre og skifte billeder, tekster, farver og skrifttyper blot ved at trække elementerne rundt på skærmen.

Premium visionen findes i 5 forskellige varianter: Limited – Mini – Standard – Pro – Business. Priserne starter fra 24 kr. – 199 kr. om måneden.

Får man værdi for pengene?

Hvis du er ude efter en simpel hjemmeside, som kan bruges som visitkort for din virksomhed, så synes jeg bestemt at du får noget for pengene. Hjemmesiden er nem og hurtig at oprette, og du vil ikke skulle bruge meget tid på vedligeholdelse i hverdagen.

Er der gratis domæne?

Nej, du får desværre ikke et gratis domæne, men til gengæld kan du tilpasse webadresse i gratis versionen. Dit eget domæne vil koste omkring 159 kr. om året.

Er der reklamer?

Ja der er reklamebanner i bunden af siden samt Webnode’s varemærke. Du skal minimum have standard planen for at der ikke vises reklamer på hjemmesiden.

E-handel/webshop – Kan jeg sælge varer på hjemmesiden?

Hvis du opgraderer til Standard – Pro – eller Business versionen har du mulighed for at oprette en webshop på hjemmesiden. Fra Pro versionen har du også mulighed for at lave produkt varianter samt konverteringssporing.

Mulighed for SEO?

Selv i gratis versionen har du mulighed for at lave SEO i form af title tags og metabeskrivelser. Men SEO fungerer bedst når man bruger sit eget domæne. Så hvis du regner med at få besøgende via organisk trafik, vil jeg anbefale at du opgraderer til premium med eget domæne.

Security – Tilbydes der sikkerhedsfunktioner?

Ja, som premium kunde har du mulighed for at tilkøbe ekstra webstedsikkerhed. Du kan blandt andet tilføje IP filtre som kan blokere adgangen fra forskellige IP-adresser, lande eller kontinenter.

One.com

Brugervenligt og Effektivt

Begrænset, men Funktionelt

one.com's logo

Vores vurdering

Vores Vurdering

Start Pris

14 Dage Gratis.
Premium starter ved 49 kr./mdr

Viser reklamer

Nej, hjemmesiden er kun live i premium version.

Nøglefunktioner

150 starter skabeloner.
Drag & Drop Builder.
Sektionsskabeloner.

På One.com’s Hjemmeside

Brugervenlighed

Brugervenligheden hos one.com er helt klart en af deres største styrker. Det er meget nemt at oprette en hjemmeside via et bredt udvalg af moderne skabeloner. Deres Drag & Drop system gør det nemt at tilpasse en hjemmeside ned til mindste detalje uden de store tekniske færdigheder.

Det tog mig ikke mange minutter at oprette en flot brugbar hjemmeside. Efter at have valgt min foretrukne skabelon, var det meget enkelt at justere farver, skrifttyper og udskifte billeder.

Funktioner

One.com’s hjemmeside program indeholder de fleste funktioner, som du har brug for, til at oprette og vedligeholde en brugervenlig og professionel hjemmeside. Fra kontrolpanelet kan du tilføje kontaktformularer, gallerier, videoafspillere, knapper, sociale medier og meget mere.

Desuden har du adgang til et stort billed bibliotek med professionelle billeder, som du snildt kan hive ind og bruge på din hjemmeside.

For & Imod

 • Over 150 brugbare starter skabeloner.
 • Nemt at redigere via deres Drag & Drop builder.
 • Gode sektions skabeloner.
 • Gratis billed katalog.
 • Mobilversionen kan delvist tilpasses separat.
 • Man skal tilkøbe udvidet SEO funktionalitet.
 • Ikke mulighed for en helt gratis hjemmeside.
One.com blev stiftet af den danske iværksætter Jacob Jensen i 2002. Den gang hed firmaet B-one men har sidenhen skiftet navn til one.com

Jeg synes One.com’s hjemmesideprogram er nemt og intuitivt at bruge. Det er designet med brugervenlighed i tankerne. Deres drag & drop builder system gør det nemt at bygge sin egen hjemmeside, helt uden at skulle bekymre sig om kodning eller kompleks layout design.

Eneste minus er, at man kun