Hvordan Laver man en Hjemmeside?
I dette indlæg vil jeg jeg vise dig, hvordan man laver sin egen hjemmeside. Jeg gennemgår de mest populære muligheder der findes, og forhåbentlig du så kan finde den løsning der passer dig bedst.
De 3 muligheder jeg vil gennemgå er:
- Lav en hjemmeside med HTML, CSS og PHP
- Opret hjemmeside i WordPress
- Få en hjemmeside gratis
De hjemmesideløsninger jeg har valgt her, er de mest populære, og mest benyttede metoder til at oprette en hjemmeside.
1. Lav en hjemmeside med HTML, CSS og PHP
Hvis du allerede har kendskab til HTML, CSS og PHP, så vil dette nok være din foretrukne metode til at lave egen hjemmeside. Hvis man selv kan kode, kan man få hjemmesiden præcis som man ønsker den, ned til den mindste detalje.
Det er dog de færreste, der lige har tjek på at kode sin egen hjemmeside. Men hvis du har mod på at sætte dig ind i, hvordan du programmerer en hjemmeside, så er det bestemt værd at gøre. Der findes mange gode ressourcer på nettet, som hjælper dig helt fra bunden, og guider dig i hvordan du kan lære at programmere.
Prøv f.eks. at besøge:
Jeg ved godt, du nu tænker, åh nej, det lyder jo alt for besværligt, at skulle kode en hjemmeside. Og netop derfor skal du læse videre, da de næste to afsnit er for dig, der ikke kan kode, men alligevel ønsker at lave egen hjemmeside.
2. Opret hjemmeside i WordPress
Heldigvis findes der et system der hedder WordPress. WordPress er et CMS (content management system) som gør det rigtig nemt, at oprette en hjemmeside, uden at gøre brug af kodning.
At lave en hjemmeside i WordPress, er så populært at hele 34% af alle hjemmesider på internettet er oprettet i WordPress. Så her går man ikke galt i byen.
WordPress er udviklet til at være brugervenligt. Det vil sige, at når man først har oprettet hjemmesiden i et Webhotel, så er det rigtig nemt at opdatere tekster, billeder, farver og meget mere.
Løsningen er perfekt til mindre og mellemstore firmaer, som ikke har budget til at hyre en programmør til at programmere hjemmesiden fra bunden.
Sådan laver du en hjemmeside i WordPress:
- Start med at købe et Domæne og et Webhotel (ca. 20 kr/md).
- Aktiver WordPress i Webhotellet (gratis)
- Køb et professionelt Web design (engangsbetaling ca. 400 kr.)
Som du kan se, så har du pludselig oprettet en billig wordpress hjemmeside til kun ca. 20 kr. om måneden. Jeg vil dog anbefale, at du køber et premium webdesign, som indeholder hjemmeside skabeloner. En hjemmeside skabelon er en komplet hjemmeside, kreeret af en pro webdesigner, som kan loades direkte ind i din hjemmeside opsætning.
Et godt webdesign har så mange gode funktioner og muligheder, som de gratis hjemmeside design ikke har. Og samtidigt er de fremtidssikrede i form af jævnlige opdateringer og nye tilpassede funktioner.
Hvis du er lidt usikker på, hvordan du opretter og aktiverer de forskellige elementer, så har jeg lavet en komplet guide, der hedder lav din egen hjemmeside, som gennemgår hele processen fra start til slut.
3. Få en hjemmeside gratis
Der findes faktisk muligheder for at lave en hjemmeside gratis. Det kan du få ved at bruge et hjemmeside program. Her kan du bruge hjemmesiden gratis, indtil den dag, hvor du har behov for at tilknytte et domæne til hjemmesiden.
Og jo, det kan godt være at hjemmesiden er gratis, men de fleste har behov for et domæne fra start, så du f.eks. kan lave din egen email adresse m.m. Så ofte er glæden ved en gratis hjemmeside meget kort, da du hurtigt ender med at skulle tegne et abonnement, for at kunne bruge hjemmesiden professionelt.
Der findes mange forskellige hjemmeside programmer på markedet. Nogle er bedre end andre, og der kan være stor forskel på prisen. Udbuddet er stort, så det kan være svært at vælge hvilken løsning du skal bruge til din hjemmeside.
Jeg har lavet en detaljeret test af de mest populære gratis hjemmeside programmer i danmark som du kan gennemgå som inspiration.
Her kommer lige en håndfuld mere.
Dandomain (Gratis Demo – 44 kr. pr. mdr. det første år)
Wix (85 kr. – 250 kr. pr. måned.)
Bricksite (57 kr. pr. måned + 14 kr. pr. måned for Email)
E-hjemmeside (69 kr. pr. Måned)
123hjemmeside (ca. 75 Kr. pr. mdr.)
Simplesite (110 kr. pr. mdr.)
Der findes mange flere hjemmeside programmer på nettet, som du også kan teste, inden du beslutter, hvilken løsning der passer dig bedst.
Sidste ord om at oprette hjemmeside
Uanset om du vælger den ene eller den anden løsning til at oprette en hjemmeside, så tager det lidt tid at lære de forskellige systemer at kende.
Hvis du undervejs får nok, og ikke kan finde tiden til at finde ud af, hvordan man laver sin egen hjemmeside, så kan jeg måske hjælpe dig i stedet. Du skal ihvertfald være velkommen til at købe en Professionel hjemmeside hos mig, eller evt. læse mine 7 tips og overvejelser til en ny hjemmeside.
Du er selvfølgelig mere end velkommen til at prøve vores prisberegner.
Uanset hvad, så ønsker jeg dig held og lykke med hjemmesiden.
Hej Peter,
er der nogen der har specialiseret sig i at tilbyde at lave hjemmesider til foreninger? Jeg spørger fordi vi er en forening (kunstforening) på godt 200 medlemmer, og vi skal nok have professional hjælp, vil jeg tro.
Mvh
Rolf,
Hej Rolf
Tak for din besked. Du er velkommen til at ringe til mig på 40980635 eller sende en email til: info@firmawebdesign.dk. Måske jeg kan hjælpe dig.
Hilsen Peter